Kneedhaken voor je mixer
Bespaar jezelf de moeite van het kneden met de hand dankzij je mixer. Maak heerlijk deeg voor brood, pizza en pasta met de kneedhaak voor kneden en mixen.
Genieten van zelfgemaakt brood
Vul je huis met de overheerlijke geur van vers brood, of het nu Cheddarbrood of zuurdesembrood is. De kneedhaak van de KitchenAid-mixer wordt soms een deegmes of C-kneedhaak genoemd, vanwege de C-vormige grijper. Het bootst de beweging van kneden met de hand na, door het zware strekken en knijpen voor je te doen.
Aangedreven door je KitchenAid mixer
Bevestig de kneedhaak op je mixer met kantelbare kop of met in hoogte verstelbare kom voor snel en efficiënt mixen en kneden. Deze handige accessoires voor bakken zijn exclusief ontworpen voor gebruik met mixers van KitchenAid en werken met planetaire aandrijving voor grondige resultaten, elke keer weer.
Als brood of pasta maken je nieuwe hobby is, zou dit wel eens het meest gebruikte accessoire in je keuken kunnen worden.
Gistbrood maken met een kneedhaak
Ontlast je armen met een mixer bij het maken van deeg voor gistbrood:
Gebruik de platte menghaak om de ingrediënten op snelheid 1-4 te mengen
Schakel dan over naar de kneedhaak om op snelheid 2 te kneden om de gluten te versterken. (Overschrijd snelheid 2 niet tijdens het kneden, anders kan de mixer beschadigd raken)
Je bent klaar wanneer het deeg er glad uitziet, veerkrachtig is en zijn vorm behoudt
Dek het deeg af met plasticfolie laat het goed rijzen voordat je gaat bakken
Waarom wordt het rijzen van brood zo genoemd?
Gistdeeg moet je laten rijzen zodat het volume toeneemt. Dit betekent dat je de tijd moet nemen om de gist te laten fermenteren. Dit resulteert in een gerezen (of uitgezet) stuk deeg.
Waarom heb ik een kneedhaak nodig?
Je kunt ervoor kiezen om met de hand te kneden, maar met een mixer en kneedhaak bereik je snel indrukwekkende resultaten. Het deeg wordt in de kom gedraaid en gevouwen. Bij zwaardere deegsoorten, bijvoorbeeld voor volkorenbrood, maken kneedhaken je werk enorm veel lichter.
Bovendien heb je door een mixer te gebruiken je handen vrij voor andere taken en kun je bezig met de volgende stappen voor je heerlijke creaties. We hebben kneedhaken van verschillende materialen. Sommige zijn bijvoorbeeld van roestvrij staal en andere hebben een antikleefcoating. Alle KitchenAid Mixers worden geleverd met een kneedhaak, maar je kunt ook een andere kiezen die op je mixer past. Scrol omlaag om de compatibiliteit met je mixer te controleren.
Hoe lang moet ik kneden met een KitchenAid-mixer?
IDit gaat veel sneller dan met de hand. 2 minuten kneden met je mixer is vergelijkbaar met 10 tot 12 minuten met de hand kneden. Je hoeft het brooddeeg dus slechts enkele minuten te kneden tot de gewenste consistentie is bereikt.
Door deeg te kneden maak je de structuur ervan steviger en kan het zijn vorm behouden. Als je deeg overkneedt, raakt het zijn elasticiteit kwijt. Je kunt het niet meer goed uittrekken en het bakresultaat zal taai zijn.
Pastadeeg maken met een deeghaak
Je maakt de heerlijkste pasta van de eenvoudigste ingrediënten: eieren, bloem en misschien een beetje zout. Je hoeft de platte menghaak niet te gebruiken om het pastadeeg te mengen. Je kunt vanaf het begin de deeghaak gebruiken.
Nadat je het pastadeeg hebt gemaakt, laat je het minimaal 30 minuten rusten in folie. Dat kan bij kamertemperatuur in de keuken, maar ook in de koelkast als je dat fijner vindt. Waarom? Om ervoor te zorgen dat de gluten 'ontspannen' en het deeg eenvoudiger uit te rollen en te vormen is.
Pizzadeeg maken met een deeghaak
Wie wil er nog een pizza laten bezorgen? Je kunt een mooie basis maken met bloem, water, zout, gist en extra vierge olijfolie. Sommige mensen voegen suiker toe om het deeg te laten rijzen, maar dat is niet per se nodig. De finishing touch is een beetje havermout of griesmeel om het deeg door te rollen, omdat dit een professionele afwerking geeft.
Ben je tevreden? Laat het dan minimaal een dag in de koelkast liggen voor koude fermentatie. Hierdoor wordt je pizzadeeg licht, smaakvol en eenvoudig te verteren.
Welke kneedhaak is geschikt voor u?
Geschikt voor gebruik met 6,6 L en 6,9 L mixers met in de hoogte verstelbare kom
Geschikt voor gebruik met 4,3 L, 4,7 L en 4,8 L mixers met kantelbare kop
Materiaal
Mixers met kantelbare kop 3,3 L
Model 5KSM35CDH- Van aluminium met een antikleefcoating (polyester) - Vaatwasserbestendig
Mixers met kantelbare kop 4,3 L en 4,8 L
Model 5KSM5THDHSS- Roestvrij staal - Vaatwasserbestendig
Model 5K452DH- Van aluminium met een antikleefcoating van nylon - Vaatwasserbestendig
Mixers met in hoogte verstelbare kom 4,8 L
Model 5K5A2DH- Van aluminium met een antikleefcoating van nylon - Vaatwasserbestendig
Schattige deegballetjes
Wie vindt het niet heerlijk om samen te genieten van deegballetjes met knoflookboter, pesto of een pittige saus? Tover een glimlach op ieders gezicht door balletjes te maken met boter, gist, patentbloem en een beetje suiker. Serveer warm uit de oven met rauwkost als lekkere gezonde snack of voorgerecht. Dit is zo'n typisch restaurantgerecht dat je eenvoudig zelf thuis kunt maken.
Plezier met pizzatoppings
Pizzatoppings zijn leuk voor kinderen, dus laat ze de pizza bedekken met kaas, ham, basilicum, champignons, suikermais, paprika's, augurken en zelfs avocado. Laat je creativiteit de vrije loop en probeer iets heel ongewoons. Je familie en vrienden willen beslist nog een tweede pizzapunt.
Tip voor het maken van pastadeeg
Als je het pastadeeg ongeveer een minuut met je mixer hebt gekneed, en het deeg is nog kruimelig, voeg dan een paar druppels water toe. Het moet mooi en elastisch zijn wanneer je klaar bent.
Laat je inspireren door onze recepten
Wil je graag proberen zelf deeg te maken? Bekijk onze heerlijke receptideeën voor creaties met je mixer.
Het juiste gereedschap voor elke taak
Het scala aan meegeleverde accessoires maakt van je mixer een uiterst veelzijdig apparaat. Een keukenhulpje dat je armen kan sparen en je creaties voor je mengt, kneedt en klopt. Dankzij de planetaire beweging bereik je de gewenste resultaten veel sneller dan met de hand. Als je het accessoire wilt verwisselen, trek je het al draaiend omlaag van de as.
Een saus of dessert kloppen
Verwissel je kneedhaak voor een garde als je mengsel veel lucht moet bevatten. Dit accessoire is speciaal bedoeld om eieren of room snel en efficiënt op te kloppen terwijl jij kunt genieten van een kopje thee.
Meng met een platte menghaak
Bakkers en makers vertrouwen op de menghaak voor sublieme creaties. De platte menghaak is een mixeraccessoire dat ingrediënten efficiënt mengt. Afhankelijk van de gekozen snelheid kun je roeren, mengen, malen, pureren en kloppen.