Hamburgers
Hier is je gids voor het maken van de perfecte rundvleeshamburger.
Hamburgers
Hier is je gids voor het maken van de perfecte rundvleeshamburger.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
450 g een stuk rundvlees
1/4 witte ui, grof gehakt
1 eetlepel verse peterselie
1/4 eetlepel gekneusde zwarte peperkorrels
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/2 eetlepel zout
1/4 theelepel chilipoeder
4 plakken kaas naar keuze
160 g koolsla
8 eetlepels barbecuesaus
Stap voor stap
Doe het rundvlees 15 minuten in de vriezer voordat je het gaat malen.
Monteer de fijne maalschijf op de metalen voedselmolen en bevestig deze op de mixer/keukenrobot.
Haal het stuk rundvlees uit de vriezer.
Meng het stuk rundvlees, de witte ui, peterselie, zwarte peper, knoflookpoeder, zout en chilipoeder bij elkaar in een grote kom.
Zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4 en voer het stuk rundvlees in de metalen voedselmolen in.
Maak 4 hamburgers van het rundergehakt en leg ze op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Laat ze 15 minuten rusten.
Plaats een koekenpan op hoog vuur en wacht tot deze erg heet is. Leg de hamburgers in de koekenpan en wacht 2 minuten tot er een korst rond de randen van de hamburger is gevormd.
Draai de hamburger om en leg er een plakje kaas bovenop. Bak nog 2 minuten.
Maak de hamburger op, garneer met de koolsla en barbecuesaus of voeg je favoriete topping toe om je hamburger een persoonlijk tintje te geven.