Het allerlekkerste vanilleroomijs
Ben je op zoek naar een recept voor het romigste, lekkerste vanilleroomijs dat er bestaat? Zoek dan niet verder.
Het allerlekkerste vanilleroomijs
Ben je op zoek naar een recept voor het romigste, lekkerste vanilleroomijs dat er bestaat? Zoek dan niet verder.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 ml volle slagroom
400 ml volle melk
130 g suiker
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanillepasta
1 vanillestokje
5 eigeel
Stap voor stap
Doe de slagroom, melk, suiker, vanillepasta en het zout in een steelpan. Snij een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe deze zaadjes ook in de steelpan. Snij het stokje in tweeën en doe dit ook in de pan. Verhit het mengsel op een middelhoog vuur en blijf het doorroeren, totdat de suiker is opgelost. Niet laten koken.
Doe de eierdooiers in de kom van een mixer/keukenrobot waaraan de draadgarde is bevestigd. Mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.
Terwijl de mixer/keukenrobot draait, giet je langzaam 200 ml van het warme mengsel in de eieren. Giet het eimengsel terug in de steelpan en verwarm het op een middelhoog vuur, waarbij je roert met een houten lepel totdat het mengsel zo dik is als lichte, schenkbare custard. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Niet laten koken.
Doe het ijsbeslag over in een luchtdicht diepvriesbakje en laat het helemaal afkoelen. Laat dit tot de volgende dag afkoelen in de koelkast. Verwijder het vanillestokje.
Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude vanille-ijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en zet dit gedurende 4 uur in de vriezer of totdat het vast bevroren is.