Steakmarinade
Het enige recept voor steakmarinade dat je nodig hebt.
Steakmarinade
Het enige recept voor steakmarinade dat je nodig hebt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
80 ml olijfolie
3 takjes tijm
60 ml worcestersaus
120 ml sojasaus
1/2 theelepel rodewijnazijn
30 ml honing
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
3 sjalotjes
1/4 rode uien
1 knoflook
Stap voor stap
Voeg de olijfolie, worcestersaus, sojasaus, rodewijnazijn, honing, zout en zwarte peper toe aan de foodprocessor.
Pluk de tijmblaadjes van de stengels voordat je deze bij de rest van de ingrediënten doet.
Snijd de sjalotten en doe ze in de foodprocessor.
Snijd de ui en knoflook in grote stukken en doe ook deze in de foodprocessor.
Druk op de pulsknop en mix tot er nog maar kleine stukjes over zijn.
Leg een steak in een schaal. Giet de marinade over de steak, bedek de schaal met huishoudfolie en laat de steak 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwijder de marinade en dep de steak droog voordat je deze gaat grillen.