Stoofpotje met kip
Dit stoofpotje met kip is een hartig eenpansgerecht en heerlijk als doordeweekse maaltijd.
Stoofpotje met kip
Dit stoofpotje met kip is een hartig eenpansgerecht en heerlijk als doordeweekse maaltijd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 kippendijen
1,5 ui
1 teen knoflook
3 wortels
150 g paddenstoelen
3 eetlepel tomatenpuree
4,5 takje verse tijm
4,5 takje verse rozemarijn
4,5 eetlepel boter
3/4 eetlepel paprikapoeder
1,5 l kippenbouillon
50 ml slagroom
een snufje zout en peper
Stap voor stap
Breng de kippendijen aan beide kanten royaal op smaak met zout, peper en paprika.
Doe de helft van de boter in een pan en voeg kippendijen toe. Bak de kippendijen aan beide zijden 4-5 minuten en zet ze apart.
Pel de ui en de knoflook. Bevestig de foodprocessor met de snijkit op de mixer/keukenrobot. Duw de ui en de knoflook erdoorheen op snelheid 4.
Vervang de snijkit door de snijschijf en snijd wortels en champignons op snelheid 4.
Voeg de resterende boter toe aan een zware koekenpan en bak de uien en de knoflook ongeveer 3 minuten.
Roer de tomatenpasta, tijm en rozemarijn erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg wortelen en champignons toe.
Voeg de kippenbouillon toe en doe de kip in de pan.
Breng het stoofpotje met kip aan de kook, doe de deksel op de pan en laat dit een uur sudderen op laag vuur.
Roer de room erdoor, breng waar nodig op smaak met kruiden en kook zonder deksel gedurende 10 minuten.