Sorbet van mango en basilicum
Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.
Sorbet van mango en basilicum
Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g mangopulp
80 g suiker
100 ml water
2 blaadjes basilicumblaadjes
10 g eetbare bloemen
Stap voor stap
Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.
Blend de mango en basilicumblaadjes met de KitchenAid Classic 5 Speed Blender tot een fluweelzacht mengsel.
Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.
Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.
Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.
Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.
Garneer met de eetbare bloemen.
Druppel voor het serveren wat balsamicoglazuur over het ijs.