Skip the navigation

Sorbet van mango en basilicum

KitchenAid Chef

Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

 Import-Recipe - Mango and basil sorbet

Sorbet van mango en basilicum

KitchenAid Chef

Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceCreamMaker
FoodStrainer
Voorbereiden
30min
Koken
5min
Totaal
35min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

300 g mangopulp

80 g suiker

100 ml water

2 blaadjes basilicumblaadjes

10 g eetbare bloemen

Stap voor stap

  1. Leg de kom van de roomijsmaker een dag van tevoren in de vriezer.

  2. Blend de mango en basilicumblaadjes met de KitchenAid Classic 5 Speed Blender tot een fluweelzacht mengsel.

  3. Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.

  4. Doe het water en de suiker in een kleine pan. Verwarm totdat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur, voeg het mangomengsel toe en laat afkoelen.

  5. Zet de keukenrobot op snelheid 1, giet het mengsel in de kom van de roomijsmaker en zet de roerstok 20-30 minuten (afhankelijk van de temperatuur in de kamer) aan.

  6. Haal de kom eraf en verdeel het ijs met een ijsschep over coupes.

  7. Garneer met de eetbare bloemen.

  8. Druppel voor het serveren wat balsamicoglazuur over het ijs.

NOV24 - D2C BF PDP banner - General

BLACK FRIDAY Tot -30%

Hoog tijd om het in handen te krijgen met geweldige deals op onze hele website.