Skip the navigation

Zijn er nog tips voor het maken van brooddeeg met de mixer?

Er gaat niets boven de geur en smaak van zelfgemaakt brood. Hier zijn wat handige tips voor het maken van je eigen brood met je mixer...

Veel mensen gebruiken hun staande mixer om thuis hun eigen brood te bakken. Het is snel en gemakkelijk - en het resultaat is heel lekker!

Hoeveelheden en soorten meel

Het is van belang dat je de capaciteit van je mengkom niet overschrijdt, dus neem de handleiding door zodat je weet wat de maximale hoeveelheid meel is voor je kom.

*Voor de broodkom met bakdeksel gelden andere aanbevolen hoeveelheden ingrediënten – zie de bijbehorende handleiding.

Je recepten/kneedtijden aanpassen

Brooddeeg maken met een mixer gaat veel sneller en kost minder moeite. Dus misschien moet je je favoriete recepten aanpassen en de kneedtijd aanzienlijk inkorten.

  • 2 minuten lang kneden met je mixer staat gelijk aan 10 tot 12 minuten kneden met de hand.
  • Als je te lang kneedt, gaat het deeg langs de kneedhaak omhoog 'klimmen'.
  • Het deeg moet een bal vormen en vanzelf de zijkanten van de kom 'schoonmaken'.

Mixersnelheid

De kneedhaak moet worden gebruikt voor alle soorten gistdeegbrood, op snelheid 2. Als je een hogere snelheid gebruikt, wordt je mixermotor te zwaar belast, en als je een lagere snelheid gebruikt, biedt dit onvoldoende kneedkracht.

Wil je een kom die geschikt is als alles-in-een broodkom?

Als je houdt van broodbakken, zul je ook dol zijn op onze Broodkom met bakdeksel. Hiermee kun je gemakkelijk consistente, ambachtelijke resultaten bereiken en direct van mixer naar oven gaan. De broodmengkom werkt als een traditionele stoomoven, zodat je brood door en door gaar wordt, met een heerlijke krokante korst aan de bovenkant.

Sta je te popelen om ermee aan de slag te gaan? Bekijk dan een paar van onze broodrecepten voor inspiratie.

Gerelateerde veelgestelde vragen

Was dit artikel nuttig?

yesno