Aardappelkoekjes
Serveer deze knapperige aardappelkoekjes met zure room en verse kruiden.
Aardappelkoekjes
Serveer deze knapperige aardappelkoekjes met zure room en verse kruiden.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 grote aardappelen
1 ui
1 ei
200 ml plantaardige frituurolie
150 g zure room
Stap voor stap
Was en schil de aardappelen. Vul de foodprocessor voor 9 koppen met de omkeerbare middelgrote snij-/raspschijf (raspkant). Zet op snelheid 1 en rasp de aardappelen en uien.
Doe de geraspte groenten in een zeef boven een kom en duw de groenten met een klein bord door de zeef. Plaats een beker of iets anders zwaars op het bord om de vloeistof eruit te duwen. Laat 1-2 uur afkoelen in de koelkast. Gooi het vocht van de groenten weg nadat deze helemaal zijn uitgelekt. Er blijft zetmeel achter in de kom. Voeg de geraspte groenten toe aan het zetmeel en meng met een ei.
Verwarm de groenten in de pan. De pannenkoeken hoeven maar kort te worden gebakken. Doe daarom maar 0,5-1 cm olie in de pan. Vorm de pannenkoeken met een grote lepel in de pan. Bak de pannenkoeken aan beide zijden goudkleurig en draai ze halverwege om. Haal de pan van het vuur en leg de pannenkoeken op keukenpapier om overtollig vet op te vangen. Serveer warm met zure room en breng op smaak met zout en verse kruiden.