Aardbeien-gemberjam
Aardbeien-gemberjam
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 balletjes stemgember
400 g verse, rijpe aardbeien zonder kroontje
400 g geleisuiker
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg de gember toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag.
Voeg de aardbeien en geleisuiker aan de gember toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Selecteer BOIL P1 en druk op Start om te bevestigen.
Spoel glazen potten schoon met kokend water. Vul de potten tot de rand met de jam. Sluit direct goed af, dan kun je de jam heel lang bewaren. Voor jam zonder stukjes: stel de timer in op 2 minuten, druk op Start en verhoog de snelheid langzaam naar 10.
Voor een heerlijke uienjam vervang je de ingrediënten door 300 g uien (gepeld en in vieren gesneden), 150 g suiker en 150 ml rode wijn. Snijd de uien op dezelfde manier als de gember, voeg de suiker en wijn toe en volg het recept hierboven.