Aardbeienkruimelrepen
Maak deze kruimelrepen van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze in een luchtdicht bakje meenemen als snack voor school of werk.
Aardbeienkruimelrepen
Maak deze kruimelrepen van tevoren en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze in een luchtdicht bakje meenemen als snack voor school of werk.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
500 g rood zomerfruit, bevroren
1 theelepels vanille-extract
1 limoen
50 g basterdsuiker
50 g maïzena
250 g haver
250 g bloem
140 g rietsuiker
225 g gesmolten boter
1/2 theelepels zout
Stap voor stap
Dit recept is voor 16 kruimelrepen.
Meng het fruit, het vanille-extract, de limoenrasp, de basterdsuiker en maïzena en zet het mengsel 5 minuten opzij.
Doe de havermout, bloem, rietsuiker, gesmolten boter en het zout in de kom van een mixer met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot er kleine klontjes ontstaan.
Druk 3/4 van het kruimeldeeg in een met bakpapier beklede of ingevette vierkante bakvorm. Lepel de vruchten over het deeg en verspreid ze gelijkmatig. Kruimel de rest van het deeg over de vruchten.
Bak 45-60 minuten op 190°C goudbruin. Laat volledig afkoelen voordat je er vierkante blokjes van snijdt. Je kunt de repen maximaal 5 dagen in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren.
Als je verse aardbeien gebruikt, leg ze dan ten minste 4 uur in de vriezer. Door ze in de vriezer te leggen, voorkom je dat de fruitsappen gaan lekken en blijft de bodem van de kruimelreep knapperig.