Skip the navigation

Aioli

KitchenAid chef-kok

Aioli, de wereldberoemde Spaanse saus, gaat perfect samen met calamares, patatas bravas of brood.

Import-Recipe - Aioli

Aioli

KitchenAid chef-kok

Aioli, de wereldberoemde Spaanse saus, gaat perfect samen met calamares, patatas bravas of brood.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
10min
Totaal
10min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

2 eidooiers

250 ml olijfolie

2 eetlepel fijngehakte knoflook

1 citroen

een snufje zout

een snufje peper

Stap voor stap

  1. Giet de eidooiers en het sap van één citroen in de kan van een foodprocessor.

  2. Voeg peper en zout toe.

  3. Begin met mengen op snelheid 2.

  4. Giet de olijfolie er langzaam bij in een zeer dunne en stabiele straal totdat er een romige saus ontstaat.

  5. Meng tot de textuur van het mengsel lijkt op die van romige en gladde mayonaise.

  6. Voeg de fijngehakte knoflook toe en meng nog eens 10 seconden.

  7. Heerlijk met gebakken inktvisringen.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale