Skip the navigation

Amerikaanse pannenkoeken met bosbessen

KitchenAid chef-kok

Dikke, sponsachtige Amerikaanse pannenkoeken smaken het lekkerst met ahornsiroop.

Import-Recipe - American pancakes with blueberries

Amerikaanse pannenkoeken met bosbessen

KitchenAid chef-kok

Dikke, sponsachtige Amerikaanse pannenkoeken smaken het lekkerst met ahornsiroop.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
10min
Koken
25min
Totaal
35min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

200 g zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 ei

300 ml melk

15 g gesmolten boter

60 g bosbessen

Stap voor stap

  1. Doe bloem, bakpoeder, ei, melk en gesmolten boter in de kom van de mixer/keukenrobot.

  2. Bevestig de draadgarde en mix alles op snelheid 4.

  3. Haal de kom uit de mixer/keukenrobot. Voeg de bosbessen toe en druk ze voorzichtig in het beslag.

  4. Verhit wat boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.

  5. Doe per pannenkoek een lepel van het beslag in de pan en bak tot je bellen ziet op het oppervlak van de pannenkoek. Draai de pannenkoek en bak deze totdat die goudbruin is.

  6. Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt.

  7. Nog lekkerder met ahornsiroop.