Skip the navigation

Auberginedip

KitchenAid chef-kok

Deze auberginedip is eenvoudig maar superlekker en kan op toast worden gesmeerd of worden geserveerd als een partydip.

Import-Recipe - Eggplant dip

Auberginedip

KitchenAid chef-kok

Deze auberginedip is eenvoudig maar superlekker en kan op toast worden gesmeerd of worden geserveerd als een partydip.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
15min
Koken
25min
Totaal
40min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 aubergine

1,5 eetlepel olijfolie

25 g walnoten

30 g tahini

15 ml citroensap

30 g yoghurt

1/3 theelepel zout

1/3 theelepel komijn

1/2 theelepel peterselie

Stap voor stap

  1. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en bestrijk de gesneden zijden licht met olijfolie.


  2. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 25 minuten gaar op 200 °C.


  3. Schep het vruchtvlees van de aubergine in de foodprocessor.


  4. Voeg walnoten, tahini, vers citroensap, yoghurt, zout en komijn toe. Meng 30 seconden op snelheid 2 tot een glad mengsel.


  5. Maak af met wat olijfolie en verse peterselie.


  6. Serveer met crackers of als een spread op toast.


OCT24 - D2C PDP banner  - Free bread bowl

Gratis broodkom!

Gratis broodkom (t.w.v. € 179) bij aankoop van de Mixer - Artisan by You