Skip the navigation

Banaan bosbessenbrood

KitchenAid chef-kok

Waarom zou je concessies doen aan de smaak? Dit brood is vochtig en heerlijk met veel banaan en bosbessensmaak! Je vrienden en familie zullen er dol op zijn.

Import-Recipe - Banana-Blueberry Bread

Banaan bosbessenbrood

KitchenAid chef-kok

Waarom zou je concessies doen aan de smaak? Dit brood is vochtig en heerlijk met veel banaan en bosbessensmaak! Je vrienden en familie zullen er dol op zijn.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
10min
Instelling
10min
Koken
45min
Totaal
1h5
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

3 gevlekte bananen

100 g speltbloem

100 g havervlokken

120 ml spuitwater

80 g siroop (suikerbiet, ahorn of andere naar keuze)

2 theelepel bakpoeder

80 g bosbessen, bevroren

Stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 170-180°C.

  2. Vet een broodblik van 24 x 10 cm in.

  3. Meng de ingrediënten, behalve de bosbessen, in de mengbeker.

  4. Draai het deksel vast en mix totdat de ingrediënten goed vermengd zijn.

  5. Werk de bosbessen door het beslag en giet het mengsel in het blik.

  6. Bak 40-45 minuten of totdat een spies er in het midden schoon uitkomt.

  7. Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het dan uit het blik en laat het helemaal afkoelen.