Banaan bosbessenbrood
Waarom zou je concessies doen aan de smaak? Dit brood is vochtig en heerlijk met veel banaan en bosbessensmaak! Je vrienden en familie zullen er dol op zijn.
Banaan bosbessenbrood
Waarom zou je concessies doen aan de smaak? Dit brood is vochtig en heerlijk met veel banaan en bosbessensmaak! Je vrienden en familie zullen er dol op zijn.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 gevlekte bananen
100 g speltbloem
100 g havervlokken
120 ml spuitwater
80 g siroop (suikerbiet, ahorn of andere naar keuze)
2 theelepel bakpoeder
80 g bosbessen, bevroren
Stap voor stap
Verwarm de oven voor op 170-180°C.
Vet een broodblik van 24 x 10 cm in.
Meng de ingrediënten, behalve de bosbessen, in de mengbeker.
Draai het deksel vast en mix totdat de ingrediënten goed vermengd zijn.
Werk de bosbessen door het beslag en giet het mengsel in het blik.
Bak 40-45 minuten of totdat een spies er in het midden schoon uitkomt.
Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het dan uit het blik en laat het helemaal afkoelen.