Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is onmisbaar voor thuisbakkers. Geschikt als vulling voor zoete taarten en andere deegwaren.
Banketbakkersroom
Banketbakkersroom is onmisbaar voor thuisbakkers. Geschikt als vulling voor zoete taarten en andere deegwaren.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 l volle melk
1 vanillestokje
1 theelepel vanillepasta
100 g basterdsuiker
60 g maïzena
10 eierdooiers
100 g boter, koud en in blokjes
Stap voor stap
Schenk de mlk in een pan met een dikke bodem en voeg de vanillezaadjes en de vanillepasta toe. Laat zachtjes koken.
Doe de suiker, maïzena en eidooiers in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Meng op snelheid 6 tot een licht, luchtig mengsel.
Verlaag de snelheid naar 2 en voeg gleidelijk de helft van de verwarmde melk toe. Meng totdat de twee delen geheel met elkaar zijn vermengd. Dit wordt ook wel het 'temperen van de eieren' genoemd.
Voeg de getemperde eieren toe aan de overige warme melk in een pan en klop totdat er een dikke custard ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zeef de warme custard om klontjes te verwijderen.
Klop de koude boter erdoorheen, dek de schaal af met huishoudfolie en laat minimaal 12 uur afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde banketbakkersroom kan worden gebruikt als vulling voor zoete taarten.