Skip the navigation

Banketbakkersroom

KitchenAid chef-kok

Banketbakkersroom is onmisbaar voor thuisbakkers. Geschikt als vulling voor zoete taarten en andere deegwaren.

Import-Recipe - Homemade pastry cream

Banketbakkersroom

KitchenAid chef-kok

Banketbakkersroom is onmisbaar voor thuisbakkers. Geschikt als vulling voor zoete taarten en andere deegwaren.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Koken
10min
Totaal
30min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 l volle melk

1 vanillestokje

1 theelepel vanillepasta

100 g basterdsuiker

60 g maïzena

10 eierdooiers

100 g boter, koud en in blokjes

Stap voor stap

  1. Schenk de mlk in een pan met een dikke bodem en voeg de vanillezaadjes en de vanillepasta toe. Laat zachtjes koken.

  2. Doe de suiker, maïzena en eidooiers in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak. Meng op snelheid 6 tot een licht, luchtig mengsel.

  3. Verlaag de snelheid naar 2 en voeg gleidelijk de helft van de verwarmde melk toe. Meng totdat de twee delen geheel met elkaar zijn vermengd. Dit wordt ook wel het 'temperen van de eieren' genoemd.

  4. Voeg de getemperde eieren toe aan de overige warme melk in een pan en klop totdat er een dikke custard ontstaat. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Zeef de warme custard om klontjes te verwijderen.

  5. Klop de koude boter erdoorheen, dek de schaal af met huishoudfolie en laat minimaal 12 uur afkoelen in de koelkast. Het afgekoelde banketbakkersroom kan worden gebruikt als vulling voor zoete taarten.