Skip the navigation

Basis sponscake

KitchenAid chef-kok

Deze traditionele Engelse cake is een smakelijke traktatie voor bij de thee.

Import-Recipe - Basic sponge cake

Basis sponscake

KitchenAid chef-kok

Deze traditionele Engelse cake is een smakelijke traktatie voor bij de thee.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
15min
Koken
30min
Totaal
45min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

225 g boter, zacht

225 g basterdsuiker

4 eieren

225 g zelfrijzend bakmeel

60 ml melk

225 g volle slagroom

120 g frambozenjam

Stap voor stap

  1. Doe de zachte boter en suiker in de kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en klop door elkaar op snelheid 4 tot een bleke, luchtige massa ontstaat.

  2. Voeg de eieren, bloem en melk toe en klop deze 30 seconden op snelheid 2. Verhoog de snelheid naar 4 en klop 2 minuten.

  3. Verdeel het mengsel over twee springvormen van 18 cm.

  4. Bak in het midden van de oven gedurende 25-30 minuten op 180 °C totdat een spies die je in het midden van elke cake steekt, er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen en verwijder de cakes uit de springvormen.

  5. Doe de volle room in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Klop de slagroom op snelheid 8.

  6. Vul de sponscake met slagroom en frambozenjam en bestuif de bovenkant met poedersuiker.