Basisrecept biscuit genoise sponge
Lichte en luchtige biscuit, de perfecte basis voor gelaagde taarten en andere desserts.
Basisrecept biscuit genoise sponge
Lichte en luchtige biscuit, de perfecte basis voor gelaagde taarten en andere desserts.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
8 eieren
250 g suiker
250 g bloem
50 g boter
Stap voor stap
Doe de suiker en eieren in een grote hittebestendige kom. Plaats de kom boven een pan met kokend water en zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Begin met mengen op de laagste snelheid en verhoog de snelheid geleidelijk naar snelheid 6. Meng minstens 8-10 minuten tot het mengsel bleek, dik en aanzienlijk meer is geworden.
Haal de kom van de pan. Kneed de gezeefde bloem door het mengsel.
Voeg ongeveer 50 g van het mengsel toe aan de boter en meng goed. Doe het mengsel terug in de kom
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed 2 ronde cakevormen met bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevormen. Strijk het beslag glad en laat het 20-25 minuten bakken. Laat 10 minuten afkoelen. Haal de cakes uit het cakeblik en laat volledig afkoelen. Gebruik de biscuit als basis voor een gelaagde taart.