Basisrecept gevlochten brioche
Deze heerlijke, zachte en boterige brioche is een genot om te eten en te maken.
Basisrecept gevlochten brioche
Deze heerlijke, zachte en boterige brioche is een genot om te eten en te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
170 ml warme melk
18 g verse gist
70 g suiker
200 g eieren
60 g gesmolten boter
500 g bloem voor brood
5 g zout
1 eetlepel water
Stap voor stap
Doe de warme melk in een kom. Voeg de gist en 1 eetlepel suiker toe en meng totdat de gist is opgelost. Leg apart.
Doe 150 g eieren in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de garde. Voeg de rest van de suiker en gesmolten boter toe en klop circa 1 minuut op snelheid 2. Voeg het gistmengsel toe en meng het geheel.
Bevestig de kneedhaak en stel snelheid 1 in. Voeg de tarwebloem geleidelijk toe. Voeg zout toe. Kneed het deeg 7 minuten. Doe het deeg in een ingevette kom en laat het circa 2 uur op een warme plek rijzen.
Cut the dough in 3 equal parts. Make 3 ropes from the dough. Pinch the 3 pieces together at the top. Braid the brioche and then pinch together the other end together to keep it from unraveling. Tuck the ends of the brioche under, and transfer to a baking tray greased with butter. Cover with towel and let rest for 30 minutes in a warm place.
Meng het overige ei met een eetlepel water om eigeel te maken. Bestrijk de brioche met het eigeel en laat het 20 minuten op 180 °C bakken.