Skip the navigation

Bellini schaafijs

KitchenAid chef-kok

Maak je brunch nog lekkerder met deze ijskoude versie van de klassieke Bellini.

Import-Recipe - Bellini Shave Ice

Bellini schaafijs

KitchenAid chef-kok

Maak je brunch nog lekkerder met deze ijskoude versie van de klassieke Bellini.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceShaver
Voorbereiden
10min
Koken
30min
Totaal
40min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

600 ml perziksap

250 ml water

250 g suiker

125 g perziken (vers of bevroren)

60 g puree van rode perziken

Stap voor stap

  1. Verdeel het perziksap over de 4 plastic ijsvormen. Zet deze 12-24 uur in de vriezer.

  2. Maak de siroop. Meng het water, de suiker, perziken, perzikenpuree en salieblaadjes in een pan. Laathet geheel koken, zet het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten sudderen of totdat de siroop de consistentie van ahornsiroop heeft.

  3. Zeef het en laat het geheel afkoelen voordat je de siroop in een afsluitbare fles giet. Bewaar in de koelkast.

  4. Haal het perzikijs uit de pucks en plaats ze in het KitchenAid IJsschaafaccessoire. Zet op snelheid 10 en schaaf het ijs in een grote kom.

  5. Verdeel het schaafijs over de glazen, begiet dit met prosecco en sprenkel er wat perziksiroop overheen.