Beurrenoisettepasta
Heerlijke zelfgemaakte tagliatelle, gehusseld door een romige, nootachtige beurrenoisettesaus met verse salie, friszure citroen en Parmezaanse kaas voor een exquise maaltijd.
Beurrenoisettepasta
Heerlijke zelfgemaakte tagliatelle, gehusseld door een romige, nootachtige beurrenoisettesaus met verse salie, friszure citroen en Parmezaanse kaas voor een exquise maaltijd.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
300 g bloem van het type 00
3 eieren
1/2 theelepels zout
30 ml olijfolie
100 g Boter
1 citroen
4 salie
25 g Parmezaanse kaas
1/2 theelepels zwarte peper
Stap voor stap
Doe bloem, eieren, zout en olijfolie in de kom van de mixer met de platte menghaak. Mix op snelheid 2 tot het mengsel net een beetje substantie krijgt. Verwijder de platte menghaak en bevestig de kneedhaak. Meng gedurende 2 tot 4 minuten op snelheid 2 tot zich een soepel deeg vormt. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 15 minuten rusten in de koelkast.
Snij het deeg in 4 gelijke delen. Plaats de pastaroller op de mixer. Pak een portie deeg en klop het plat. Zet de roller op 1. Zet de mixer op snelheid 4 en voer het deeg door de rollers. Vouw het deeg dubbel en voer het opnieuw door. Herhaal deze stap twee keer. Zet de rollers op 2, dan 3, dan 4 tot je een lang deegvel hebt. Bevestig de tagliatellesnijder. Voer het deegvel door de snijder en vang het voorzichtig op. Kook de verse paste 3-4 minuten in water met flink wat zout al dente. Zet ongeveer 450 ml van het kookwater apart voordat je de pasta afgiet.
Smelt de helft van de boter op middelhoog vuur. Voeg de schijfjes citroen en salie toe en laat koken tot de boter bruin is. Haal de citroen eruit en leg die op een bord. Voeg 350 ml van het kookwater van de pasta aan de boter toe en klop tot een geheel. Voeg stukje voor stukje de resterende boter toe en klop tot het mengsel geëmulgeerd is. Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en strooi de kaas erbij. Blijf verwarmen tot de pasta zacht is en de saus dikker is geworden. Voeg wat extra kookwater van de pasta toe als je de saus dunner wilt maken. Maak af met zwarte peper.