Skip the navigation

Bietensalade

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke en makkelijke salade is binnen een mum van tijd klaar en past bij elk vlees- of visgerecht.

Import-Recipe - Beet salad

Bietensalade

KitchenAid chef-kok

Deze heerlijke en makkelijke salade is binnen een mum van tijd klaar en past bij elk vlees- of visgerecht.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
20min
Totaal
20min
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g bieten, gekookt en geschild (elke bietensoort is mogelijk)

125 g zure room

30 g mayonaise

5 g verse dille

1 eetlepel ingelegde mierikswortel

1/4 theelepel geroosterd venkelzaad

Stap voor stap

  1. Plaats de snijroosterschijf in de foodprocessor en zet de snelheid op 1. Doe de gekookte bieten door de vultrechter om deze in blokjes te snijden.

  2. Doe de in blokjes gesneden rode bieten in een aparte mengkom.

  3. Voeg de zure room, mayonaise, verse dille, mierikswortel, venkelzaad, zwarte peper en zout toe aan de foodprocessor.

  4. Zet de snelheid op 1 en meng gedurende 1 minuut.

  5. Giet de dressing over de bieten en meng door elkaar.

  6. Hak wat lente-uitjes en verdeel deze over de salade voordat je deze opdient.