Bloemkool alfredo
Deze voedzame versie van de klassieke Alfredo-saus maken we zonder boter en kaas, maar is minstens even lekker.
Bloemkool alfredo
Deze voedzame versie van de klassieke Alfredo-saus maken we zonder boter en kaas, maar is minstens even lekker.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 g bloemkool
2 uien
4 g knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
100 ml veganistische kookroom
100 ml groentebouillon
2 theelepels zout
2 theelepels peper
1 theelepel nootmuskaat
4 eetlepels edelgist
2 eetlepels verse peterselie, gehakt
Stap voor stap
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat 15 minuten stomen totdat je er met een vork in kunt prikken.
Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes. Verwarm de olijfolie en fruit totdat het aroma vrijkomt. Zet apart.
Doe de bloemkool, gefruite smaakmakers, groentebouillon, veganistische kookroom, kruiden en edelgist in de kan van de foodprocessor. Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel.
Doe de saus in een diepe pan met gekookte pasta en hussel om de saus weer op te warmen. Bestrooi met peterselie en serveer.