Skip the navigation

Bloemkool alfredo

KitchenAid Chef

Deze voedzame versie van de klassieke Alfredo-saus maken we zonder boter en kaas, maar is minstens even lekker.

caulifloweralfredo_thumbnail.jpg

Bloemkool alfredo

KitchenAid Chef

Deze voedzame versie van de klassieke Alfredo-saus maken we zonder boter en kaas, maar is minstens even lekker.

Hulpmiddelen

FoodProcessor
Voorbereiden
15min
Koken
25min
Totaal
40min
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

400 g bloemkool

2 uien

4 g knoflookteentjes

2 eetlepels olijfolie

100 ml veganistische kookroom

100 ml groentebouillon

2 theelepels zout

2 theelepels peper

1 theelepel nootmuskaat

4 eetlepels edelgist

2 eetlepels verse peterselie, gehakt

Stap voor stap

  1. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en laat 15 minuten stomen totdat je er met een vork in kunt prikken.

  2. Pel en snipper de uien en de knoflookteentjes. Verwarm de olijfolie en fruit totdat het aroma vrijkomt. Zet apart.

  3. Doe de bloemkool, gefruite smaakmakers, groentebouillon, veganistische kookroom, kruiden en edelgist in de kan van de foodprocessor. Mix op snelheid 2 tot een glad mengsel.

  4. Doe de saus in een diepe pan met gekookte pasta en hussel om de saus weer op te warmen. Bestrooi met peterselie en serveer.