Skip the navigation

Boekweitpannenkoeken

KitchenAid chef-kok

Deze eenvoudige en heerlijke Franse boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en hebben een verfijnde, nootachtige smaak.

Import-Recipe - Buckwheat pancakes

Boekweitpannenkoeken

KitchenAid chef-kok

Deze eenvoudige en heerlijke Franse boekweitpannenkoeken zijn glutenvrij en hebben een verfijnde, nootachtige smaak.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
5min
Koken
15min
Totaal
20min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

300 g boekweitmeel

750 ml water

1 ei

4 g zout

plantaardige olie

Stap voor stap

  1. Doe het water, ei, zout en boekweitmeel in de kan van de blender. Blend 30 seconden op snelheid 5 tot je een glad mengsel hebt.

  2. Laat het beslag ten minste 2 uur in de koelkast rusten.

  3. Verhit een klein beetje olie in een pannenkoekenpan op hoog vuur.

  4. Schenk voor elke pannenkoek ongeveer 80 ml beslag in de pan met een lepel of een maatbeker.

  5. Bak 2 tot 3 minuten totdat er zich kleine belletjes op het oppervlak van de pannenkoek vormen en draai de pannenkoek om.

  6. Bak 1 tot 2 minuten aan de andere kant of tot de pannenkoek goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is.