Bombes van aardbeienmousse
Dit prachtige dessert heeft het allemaal: een krokante koekbodem en een verfrissende, romige en ijskoude mousse.
Bombes van aardbeienmousse
Dit prachtige dessert heeft het allemaal: een krokante koekbodem en een verfrissende, romige en ijskoude mousse.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
115 g boter
70 g honing
1 theelepel vanille-extract
1 ei
1/2 theelepel zout
200 g bloem
250 g aardbeien
200 g poedersuiker
500 ml zware room
225 g griekse yoghurt
7 g gelatinepoeder, opgelost in water
Stap voor stap
Dit recept is voor 6 aardbeienbombes.
Doe de boter, de honing, het vanille-extract en het ei in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Mix op snelheid 4.
Voeg het zout en de bloem toe en mix tot het deeg glad is. Wikkel in huishoudfolie en plaats 20 minuten in de koelkast.
Rol het gekoelde deeg uit en snijd rondjes uit die in de bombevorm passen. Bak 13 minuten in een voorverwarmde oven van 170 °C.
Bevestig de fruit- en groentezeef aan de mixer/keukenrobot en zet de mixer/keukenrobot op snelheid 4. Zeef de aardbeien.
Verhit het aardbeiensap en de poedersuiker op middelhoog vuur. Laat volledig afkoelen.
Doe de room en de Griekse yoghurt in de kom van de mixer/keukenrobot met draadgarde. Mix op snelheid 8 tot er zachte pieken ontstaan.
Voeg de aardbeiensaus en gelatine toe en mix tot alles net gemengd is.
Vul de bombevorm met de aardbeienmousse en leg de koek erop.
Zet het gerecht 4 uur in de vriezer voordat je het serveert.