Boter
Bestaat er iets dat niet nog beter smaakt met een heerlijk laagje boter? Hier is je gids om zelf je eigen boter te maken.
Boter
Bestaat er iets dat niet nog beter smaakt met een heerlijk laagje boter? Hier is je gids om zelf je eigen boter te maken.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 l zware room
Stap voor stap
Doe de slagroom in de kom van een mixer met draadgarde. Dek de kom af met het schenkschild. Start met mengen op snelheid 1 en verhoog de snelheid tot het mengsel er gestremd uitziet. Laat de boter uitlekken in een vergiet zodra deze volledig van de melk is gescheiden. De overgebleven vloeistof is karnemelk en kan in de koelkast worden bewaard om gebruikt te worden voor koken en bakken.
Vul een kom met ijskoud water en knijp en masseer de boter voorzichtig om de plekken met vloeistof te elimineren. Gooi het water weg als het wit wordt en herhaal de laatste stappen tot het water helder is.
Verplaats de boter naar een botervloot en bewaar deze tot 2 weken in de koelkast.