Bouillon met kip en gyoza
Bouillon met kip en gyoza
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 sjalotje, gepeld en in vieren gesneden
1 knoflookteentje, gepeld
1 kipfilet, gesneden in kleine blokjes van 1 cm.
2 eetlepels olijfolie
1 l Water
2 blokjes kippenbouillon
prei, alleen het witte gedeelte, in dunne halve ringetjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
8 gyoza (japanse ravioli)
Stap voor stap
Plaats het MultiBlade-mes in de kom. Voeg sjalot en knoflook toe. Sluit het deksel en druk 5 seconden op Pulse. Verwijder het deksel en schraap de inhoud omlaag. Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Doe de kip en de olie in de kom. Sluit het deksel. Selecteer 'BOIL P2' en druk op de startknop. Stap 1 wordt op het display weergegeven. Druk op Start om te bevestigen.
Na stap 1: voeg het water, de bouillon, de prei en de sojasaus toe. Sluit het deksel maar verwijder het maatbekertje. Druk op Start om stap 2 te starten.
Na stap 2: druk op 'Cancel' (annuleren) om de warmhoudmodus te verlaten. Verwijder het deksel en de StirAssist-menger. Plaats het onderste stoombakje op de kom. Voeg de gyoza toe en sluit af met het bolle stoomdeksel. Stel de temperatuur in op 110 °C en de tijd op 5 minuten. Druk op Start. Verdeel de bouillon en de gyoza over 4 borden en serveer onmiddellijk.