Skip the navigation

Bramen hibiscussorbet

KitchenAid chef-kok

Verfrissende zomertraktatie gemaakt met verse bramen, niet alleen veganistisch maar ook glutenvrij!.

Import-Recipe - Blackberry hibiscus sorbet

Bramen hibiscussorbet

KitchenAid chef-kok

Verfrissende zomertraktatie gemaakt met verse bramen, niet alleen veganistisch maar ook glutenvrij!.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceCreamMaker
Voorbereiden
45min
Koken
10min
Totaal
55min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

4 theelepels losse hibiscusthee

300 ml water

180 g suiker

75 ml limoensap

500 g bramen

Stap voor stap

  1. Doe de hibiscusthee in een kom en giet er kokend water overheen. Laat de thee 10 minuten trekken en zeef deze vervolgens.

  2. Doe de suiker en de hibiscusthee in een steelpan. Verwarm dit op laag vuur totdat de suiker is opgelost. Laat volledig afkoelen.

  3. Pureer de bramen met het limoensap in een blender. Zeef het mengsel en vermeng dit met de hibiscussiroop.

  4. Doe het sorbetmengsel in een luchtdicht bakje en laat dit koelen tot de volgende dag.

  5. Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude bramensorbetmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren.

  6. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en plaats het in de vriezer (minimaal 4 uur) totdat het klaar is om te serveren.

  7. Maak je ijskom direct na gebruik schoon. Dit voorkomt vlekvorming in de kom.