Brioche
Heerlijke huisgemaakte brioche voor een fantastisch ontbijt.
Brioche
Heerlijke huisgemaakte brioche voor een fantastisch ontbijt.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 ml warme melk
3 eetlepels basterdsuiker
6 g instant gist
300 g bloem
1 ei
6 g zout
120 g boter, zacht
Stap voor stap
Meng de warme melk, de helft van de suiker en gist in een kleine kom. Laat dit 5 minuten staan.
Doe de bloem, resterende suiker, het ei, zout en melkmengsel in de kom van de mixer/keukenrobot.
Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot. Zet de snelheidshendel op 2 en mix tot het deeg samenkomt. Verhoog de snelheid naar 4 en mix tot het deeg een bal vormt.
Zet de snelheid weer op 2 en voeg geleidelijk de zachte boter toe. Blijf mixen tot alle boter is opgenomen. Mix 2 minuten. Het deeg blijft in dit stadium kleverig.
Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plek 45 minuten rijzen.
Doe wat olie op je handen en leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak. Verdeel het deeg in drie delen en vorm elk stuk tot een streng.
Vlecht de drie stukken deeg aan elkaar. Dek het opnieuw af met een vochtige theedoek en laat het 45 minuten rijzen op een warme plek.
Je kunt de brioche bestrijken met eigeel.
Bak 20 minuten op 200 °C.