Skip the navigation

Briochebrood

KitchenAid chef-kok

Brioche wallpaper.jpg

Briochebrood

KitchenAid chef-kok

Hulpmiddelen

StandMixer
BreadBowl
Voorbereiden
30min
Rusten
1h50
Koken
40min
Totaal
3h
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

250 ml melk

1 eetlepel actieve droge gist

100 g basterdsuiker

500 g bloem

100 g boter, blokjes

3 eieren

3 eetlepel geklopt ei

40 g parelsuiker

Stap voor stap

  1. Dit recept is voor 2 briochebroden

  2. Doe de melk, gist, basterdsuiker en 125 g bloem in de bakkom met de draadgarde.

  3. Meng 3 minuten op snelheid 1 tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Bedek met het deksel van de bakkom en laat 30 minuten rusten totdat bubbels onder het mengsel verschijnen.

  4. Voeg de overgebleven bloem, eieren en boter toe aan de bakkom. Plaats de kneedhaak op de mixer/keukenrobot en kneed 5 minuten op snelheid 1. Het deeg moet stevig en elastisch aanvoelen.

  5. Bedek de bakkom met het deksel en laat 1 uur rusten of totdat het in volume is verdubbeld.

  6. Druk het deeg lichtjes aan en leg het op een met bloem bestoven oppervlak. Snijd het deeg doormidden en snijd elke helft in 3 stukken.

  7. Rol elk stuk uit tot een streng met je handen. Kneed de drie uiteinden samen en vlecht de brioche. Breng de uiteinden van de vlecht samen en vorm een rond brood.

  8. Plaats de brioche in het beklede deksel van de bakkom en bedek het met de bakkom. Laat 20 minuten rusten.

  9. Borstel het geklopte ei (1 ei + 2 eetlepels melk) over het brood en besprenkel met parelsuiker. Bedek het brood met de bakkom en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Verwijder de bakkom na 30 minuten en bak 10 minuten langer totdat het brood goudbruin is.

  10. Laat afkoelen op een rooster.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale