Brownie cheesecake met frambozen
Geweldig dessert dat twee van de meest favoriete cakes combineert: brownie en cheesecake!
Brownie cheesecake met frambozen
Geweldig dessert dat twee van de meest favoriete cakes combineert: brownie en cheesecake!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
3 eieren, kamertemperatuur
115 g gesmolten boter
120 g chocoladestukjes
70 g bloem
350 g roomkaas
265 g suiker
125 g frambozen
Stap voor stap
Voeg de gesmolten boter en 200 g suiker toe aan de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak.
Draai de snelheidsregelaar naar snelheid 4 en klop totdat de boter er wit en luchtig uitziet.
Voeg 2 eieren toe en mix op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd.
Verwarm de chocoladestukjes in de magnetron op middelhoge temperatuur totdat ze zijn gesmolten. Doe de gesmolten chocolade in de kom van de mixer/keukenrobot en mix op snelheid 2.
Voeg de bloem toe en mix opnieuw op snelheid 2 totdat alle ingrediënten zijn gecombineerd, maar niet langer.
Verdeel het beslag gelijkmatig in een met bakpapier bedekte bakvorm en zet deze apart.
Meng de roomkaas, 1 ei en 65 g suiker in een mixer/keukenrobot met de draadgarde op snelheid 4.
Verdeel het roomkaasmengsel over het chocolade-browniebeslag. Meng de twee lagen beslag voorzichtig met een vork door een opwaartse en zigzagbeweging te maken.
Leg de frambozen op het beslag.
Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Laat de cake afkoelen voordat je hem opdient.