Brusselse wafels
Brusselse wafels zijn een Belgische klassieker. Ze zijn dun, licht en luchtig.
Brusselse wafels
Brusselse wafels zijn een Belgische klassieker. Ze zijn dun, licht en luchtig.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
100 g gesmolten boter
12 g verse gist
250 ml melk, warm
250 ml mineraalwater, warm
2 eieren
300 g bloem
Snufje zout
Stap voor stap
Giet de lauwe melk en het lauwe water in de kom van een mixer/keukenrobot. Verkruimel de gist en voeg die toe. Bevestig de draadgarde op de mixer/keukenrobot en mix op snelheid 2 tot de gist is opgelost.
Voeg de eierdooiers toe en mix verder op snelheid 2 tot een glad mengsel ontstaat.
Doe de bloem en het zout in een andere kom. Zet de snelheidshendel op 2 en mix de droge ingrediënten. Giet het melkmengsel er langzaam bij.
Voeg de gesmolten boter toe en mix nog een minuut. Zet de snelheidshendel op 4 en mix nog vier minuten tot een glad beslag ontstaat.
Klop in een andere kom de eiwitten op snelheid 8 tot stijve pieken.
Zet de snelheidshendel op 2 en voeg het beslag in gedeelten aan de eiwitten toe. Mix tot één geheel is ontstaan.
Dek het beslag af met een theedoek en laat het op een warme plek dertig minuten rusten.
Verwarm het wafelijzer op een hoge stand. Schep twee soeplepels beslag op het wafelijzer en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit totdat al het beslag is gebruikt. Serveer direct.