Buche de noel kerststammetje
Deze buche gaat gegarandeerd de show stelen aan je kersttafel.
Buche de noel kerststammetje
Deze buche gaat gegarandeerd de show stelen aan je kersttafel.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
4 eieren, gesplitst
100 g basterdsuiker
40 g bloem
50 g ongezoete cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
240+160 g slagroom
175 g pure chocolade
1 theelepel vanille-extract
1,5 eetlepel boter
125 g + extra voor het afdekken van handdoek poedersuiker
Stap voor stap
Doe de eiwitten in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Mix op snelheid 10 tot je stijve pieken kunt maken. Zet apart.
Doe de eidooiers en de basterdsuiker in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Meng op snelheid 4 tot de kleur lichter wordt.
Voeg de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout toe. Meng tot alles goed is gemengd.
Voeg 1 grote dot van de opgeklopte eiwitten toe aan het eidooiermengsel. Mix op snelheid 2 gedurende 1 minuut.
Voeg de rest van de eiwitten toe zodra het mengsel goed is losgeklopt.
Verdeel het beslag over een siliconen bakmat (20 cm x 30 cm) en bak het 7 minuten in een voorverwarmde oven van 220 ºC.
De cake moet volledig gebakken zijn, maar nog steeds zacht aanvoelen.
Bestrooi een schone, droge handdoek royaal met poedersuiker.
Let de gebakken cake op de handdoek en verwijder de siliconen bakmat. Rol de cake op en laat hem volledig afkoelen.
Verwarm 240 g slagroom. Voeg in een aparte kom de chocolade, het vanille-extract en de boter samen.
Schenk de warme slagroom erover. Blijf roeren totdat alle ingrediënten zijn gesmolten en gemengd. Laat volledig afkoelen.
Doe de resterende slagroom in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Voeg de poedersuiker toe en klop op snelheid 8 totdat er pieken ontstaan.
Rol de cake uit en verdeel de slagroom over het uitgerolde deeg. Rol de cake vervolgens weer op, nu zonder de handdoek.
Bedek de kerstrol met de chocoladetopping en versier naar smaak.