Chai latte
Je hoeft niet meer naar een café voor een chai latte, want die maak je nu gewoon thuis.
Chai latte
Je hoeft niet meer naar een café voor een chai latte, want die maak je nu gewoon thuis.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
kaneelstokjes
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
5 hele kruidnagels
3 groene kardemompeulen
3 cm verse gember
1/2 l water
1,5 eetlepel losse zwarte thee
50 g lichtbruine suiker
300 ml opgeschuimde melk
Stap voor stap
Stamp de kaneelstokjes fijn in de vijzel. Voeg de peperkorrels, kruidnagels en kardemompeulen toe en vermaal alles tot de specerijen in stukjes zijn gebroken.
Doe de gemalen specerijen in een kleine steelpan en rooster ze 3-4 minuten op middelhoge temperatuur tot het aroma vrijkomt.
Snijd de gember en voeg toe aan de pan. Rooster nog een minuut.
Kook het water in de KitchenAid waterkoker. Giet het water in de pan. Laat 5 minuten staan.
Voeg de losse zwarte thee toe en laat deze 10 minuten trekken.
Voeg de bruine suiker toe en roer tot alles is opgelost.
Giet de thee door een fijne zeef in een theepot.
Schenk de warme thee in een mok.
Voeg het melkschuim toe en roer om.