Chocolade chai-thee latte
Verwen jezelf met de rijke, behaaglijke melange van chocolade en aromatische kruiden met onze chocolade chai-thee latte, een verrukkelijk decadente variatie op een klassieke favoriet.
Chocolade chai-thee latte
Verwen jezelf met de rijke, behaaglijke melange van chocolade en aromatische kruiden met onze chocolade chai-thee latte, een verrukkelijk decadente variatie op een klassieke favoriet.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
8 kardemompeulen
10 venkelzaad
8 hele kruidnagels
4 steranijs
10 peperkorrels
2 kaneelstokjes
2 cm gemberwortel
3 eetlepels losse zwarte thee
60 g pure chocolade
4 theelepels bruine suiker
400 ml melk
Stap voor stap
Dit is een recept voor 2 kopjes chocolade chai-thee.
Vul je KitchenAid Waterkoker met 300 ml water en stel de temperatuur in op 100°C.
Kneus in een vijzel kardemompeulen, venkelzaad, hele kruidnagels, steranijs en peperkorrels totdat ze hun geurige aroma prijsgeven.
Doe de gekneusde specerijen in een theepers. Voeg de kaneelstokjes toe. Snijd de verse gember in dunne schijfjes en doe ze in de theepers. Strooi de zwarte-theeblaadjes in de theepers. Zodra de waterkoker 100°C bereikt, schenk je het hete water over de specerijen en theeblaadjes in de theepers of in een theepot. Laat 5-7 minuten trekken.
Hak de chocolade in kleine stukjes en schep ze op de bodem van de kopjes terwijl de thee trekt. Schenk voorzichtig de chai-thee in de kopjes, over de gehakte chocolade. Laat 2-3 minuten staan en roer door. Voeg bruine suiker toe om de thee te zoeten en maak af met gestoomde melk.