Chocolade ijs met zeezout
Vol, romig en verrukkelijk, dit gezoute chocolade-ijs is het nagerecht van je dromen.
Chocolade ijs met zeezout
Vol, romig en verrukkelijk, dit gezoute chocolade-ijs is het nagerecht van je dromen.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
400 ml volle slagroom
200 ml volle melk
130 g suiker
3 eetlepels cacaopoeder
100 g chocolade, gehakt
4 eierdooiers
1,5 theelepel grof zeezout
Stap voor stap
Doe de slagroom, melk, suiker, cacaopoeder en de in stukjes gehakte chocolade in een steelpan en verwarm het mengsel, al roerend, totdat de chocolade is gesmolten. Niet laten koken. Zeef het mengsel door een zeef.
Doe de eierdooiers in de kom van een mixer/keukenrobot waaraan de draadgarde is bevestigd. Mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.
Verlaag de snelheid van de mixer/keukenrobot naar 2 en giet het warme (niet hete) chocolademengsel in de eieren. Hierdoor worden de eieren getempereerd. Giet het mengsel terug in de steelpan en zet deze op een middelhoog vuur, en blijf het mengsel doorroeren met een houten lepel. Het mengsel zou zo dik moeten worden als lichte, schenkbare custard. Niet laten koken.
Doe het ijsbeslag over in een luchtdicht bakje en laat dit een nacht afkoelen in de koelkast.
Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer/keukenrobot. Zet de mixer op snelheid Roeren en giet het koude chocolade-ijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer/keukenmachine draait. Laat de mixer/keukenmachine het ijsmengsel gedurende 14 minuten roeren. Voeg zout toe en roer nog eens 2 minuten. Doe het ijs in een afsluitbaar diepvriesbakje en plaats dit gedurende 2 tot 4 uur in de vriezer. Serveersuggestie: serveer het chocolade-ijs tussen twee ijswafels.