Chocolade-kokos-frambozenkoekjes zonder bakken
Deze koekjes, waarvoor je geen oven nodig hebt, zijn niet alleen makkelijk te maken, maar hebben ook nog eens de heerlijke smaak van frambozen en kokos.
Chocolade-kokos-frambozenkoekjes zonder bakken
Deze koekjes, waarvoor je geen oven nodig hebt, zijn niet alleen makkelijk te maken, maar hebben ook nog eens de heerlijke smaak van frambozen en kokos.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
160 g zachte havermoutvlokken
120 g amandelschaafsel
3 eetlepels natuurlijk bruine amandelpasta (zonder toevoegingen)
75 g rozijnen
tbsp 2 ahornsiroop
125 g frambozen
1 eetlepels chiazaad
60 g geraspte kokos
125 g kokosnootcrème
1 eetlepel + 2 theelepels extra virgin kokosolie
200 g melkchocolade
Stap voor stap
Voor het deeg: meng zachte havermoutvlokken, amandelschaafsel, amandelpasta, rozijnen en ahornsiroop in je draadloze foodprocessor tot een homogeen mengsel. Rol het deeg uit tussen twee lagen bakpapier tot het ongeveer 5 mm dik is en leg het 10 minuten in de koelkast.
Maak ondertussen de frambozenvulling. Maak de frambozen fijn met een vork, roer de chiazaadjes erdoor en laat een half uur weken. Voor de kokosvulling klopt je de kokosvlokken, kokosroom en kokosolie met een handmixer tot het een luchtig en romig mengsel.
Haal nu het deeg uit de koelkast en steek er rondjes uit met een ronde snijder (van ongeveer 5 cm Ø). Schep 2 theelepels kokosmengsel en 1 theelepel frambozenmengsel op elk haverkoekje. Leg er vervolgens een tweede haverkoekje op en druk zachtjes aan. Herhaal dit proces tot alle koekjes zijn gevuld. Doe ze daarna 20 minuten in de koelkast zodat de vulling kan opstijven..
Smelt in de tussentijd de chocolade au bain-marie (zet je kom in een kom met kokend water) en roer de kokosolie erdoor.
Schenk de chocolade over de koekjes, één voor één. Het is niet erg als er wat chocolade van de koekjes afdruipt. Zet de koekjes nog een half uur in de koelkast.