Chocolademadeleines
Deze verrukkelijke dubbele chocolademadeleines smaken heerlijk bij zowel koffie als thee.
Chocolademadeleines
Deze verrukkelijke dubbele chocolademadeleines smaken heerlijk bij zowel koffie als thee.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
70 g bloem
10 g cacaopoeder
5 g bakpoeder
70 g boter
85 g eieren
60 g basterdsuiker
1 tbsp honing
20 g volle melk
150 g pure chocolade
30 g hazelnoten, fijngehakt
Stap voor stap
Dit recept is voor 12 madeleines.
Verhit de boter in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot deze bruin wordt. Giet de boter door een zeef en laat deze 5 minuten afkoelen.
Doe de eieren, de basterdsuiker, de melk en de honing in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Verhoog de snelheid geleidelijk tot de hoogste snelheid en klop het mengsel twee minuten tot het licht en schuimig is.
Vervang de draadgarde door de platte menghaak en voeg de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder toe. Mix op snelheid 2 gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg tijdens het mixen de boter toe.
Laat het beslag 2 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in de madeleinebakvormen die je met bakspray hebt ingevet.
Plaats de madeleines in de oven en verlaag de temperatuur onmiddellijk tot 160 °C. Bak 15 minuten. Laat de jam afkoelen.
Smelt de chocolade 30 seconden in de magnetron. Vermeng het en herhaal dit nog 3 keer tot de chocolade volledig is gesmolten.
Doop de madeleines tot halverwege in de gesmolten chocolade en bestrooi ze met de hazelnoten. Leg ze op een vel bakpapier en laat de chocolade volledig hard worden.