Chocolademuffins
Deze chocolademuffins met slagroom zijn de perfecte snack voor de koffiepauze.
Chocolademuffins
Deze chocolademuffins met slagroom zijn de perfecte snack voor de koffiepauze.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
280 g bloem
80 g ongezoete cacaopoeder
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
250 g suiker
2 grote eieren
240 ml karnemelk
55 g boter, gesmolten en gekoeld
60 ml plantaardige olie
170 g chocoladestukjes
150 ml slagroom
120 g frambozen
Stap voor stap
Voor 16 muffins
Doe de eieren, karnemelk, olie en gesmolten boter in de kleinere kom van de mixer/keukenrobot. Bevestig de draadgarde en zet de snelheidshendel op 4. Mix gedurende 30 seconden. Zet de kom opzij.
Bevestig het zeefhulpstuk aan de mixer/keukenrobot. Zeef in een andere kom het cacaopoeder en de bloem op snelheid 4.
Voeg suiker, bakpoeder, baksoda en zout toe. Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 15 seconden op snelheid 2. Voeg de gemengde natte ingrediënten toe en mix op snelheid 2 totdat alles net gemengd is. Voeg de chocoladedruppels toe en mix 10 seconden op snelheid 1.
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en vul ze bijna helemaal tot de rand. Bak 15–20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. De muffins zijn klaar als je een tandenstoker in het midden van een muffin kan steken en die er schoon uitkomt. Zet het bakblik op een rooster en laat de muffins 15 minuten afkoelen voordat je ze uit het blik haalt. Haal de muffins uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.
Schenk de slagroom in de kom van een mixer/keukenrobot. Meng 30 seconden op snelheid 10 tot een stijf mengsel.
Garneer de muffins met een schep slagroom en frambozen voordat je ze serveert.