Skip the navigation

Chocoladetaart zonder te bakken

KitchenAid chef-kok

Je hoeft geen ervaren patissier te zijn om deze heerlijke, rijke chocoladetaart te maken.

nobakechocolatetart_thumbnail.jpg

Chocoladetaart zonder te bakken

KitchenAid chef-kok

Je hoeft geen ervaren patissier te zijn om deze heerlijke, rijke chocoladetaart te maken.

Hulpmiddelen

StandMixer
Voorbereiden
20min
Instelling
8h
Totaal
8h20
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

500 g chocoladekoekjes

90 g gesmolten boter

1/2 theelepel zout

350 g chocolade

1 theelepel vanille-extract

45 g boter, koud en in blokjes

300 ml volle slagroom

Stap voor stap

  1. Verkruimel de koekjes in een foodprocessor of blender en doe de kruimels in de kom van een mixer/keukenrobot met platte menghaak. Voeg de gesmolten boter en het zout toe. Mix op snelheid 1. Doe de kruimels over in een bakvorm en druk ze stevig aan met de achterkant van een lepel. Laat 3 uur afkoelen in de koelkast.

  2. Doe de chocolade, het vanille-extract en de boter in de kom van de mixer/keukenrobot met de draadgarde. Verwarm de slagroom op middelhoog vuur en schenk het over de chocolade. Laat 2 minuten staan. Mix op snelheid 1 tot alle chocolade is gesmolten en er een glanzend mengsel ontstaat.

  3. Schenk de chocoladeroom in de afgekoelde chocoladekorst. Zet de vorm 5 uur in de koelkast totdat de taart stevig is geworden. Serveer met rood fruit.