Churros
Knapperig van buiten en luchtig van binnen. Deze Mexicaanse traktatie is alles wat je zoekt in een dessert.
Churros
Knapperig van buiten en luchtig van binnen. Deze Mexicaanse traktatie is alles wat je zoekt in een dessert.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
240 ml volle melk
240 ml water
180 g boter
2 eetlepel basterdsuiker
1/2 theelepel zout
250 g bloem
6 eieren
100 g kaneelsuiker
Stap voor stap
Meng 1 theelepel kaneel met 100 g basterdsuiker. Deze kaneelsuiker strooi je later over de gebakken churros.
Doe de melk, het water, de boter, de suiker en het zout in een steelpan. Verwarm op middelhoog vuur totdat de boter is gesmolten.
Zet het vuur lager en voeg de bloem toe aan de steelpan. Roer krachtig met een houten lepel tot het deeg glad is.
Doe het deeg in de kom van de mixer/keukenrobot en bevestig de menghaak.
Begin te mixen op snelheid 1 en voeg de eieren een voor een toe.
Doe het deeg in een spuitzak met een stervormige spuitmond.
Verhit in een grote pan frituurolie tot 175 °C.
Houd de spuitzak boven de olie en knijp er churros van ongeveer 8 cm uit. Knip de churros met een schaar vrij van de zak om het doseren makkelijker te maken.
Frituur de churros in 4 minuten goudbruin.
Bestrooi de churros met kaneelsuiker zodra ze uit de olie komen.