Chutney van cherrytomaatjes
Chutney van cherrytomaatjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
335 g cherrytomaatjes
165 g rode uien, in vieren gesneden
2/3 theelepels chilivlokken
1/3 theelepels paprikapoeder
1/8 theelepels kardemompoeder
85 g lichtbruine suiker
100 ml rodewijnazijn
Stap voor stap
Plaats alle ingrediënten in de kom van de cookprocessor met het MultiBlade-mes. Pulseer gedurende 10 seconden tot de tomaten en uien grof gehakt zijn.
Vervang het MultiBlade-mes door de StirAssist-menger. Selecteer 'STEW P2' en druk op de startknop om het programma te activeren.
De chutney moet worden bewaard in gesteriliseerde potten. Na openen binnen twee weken gebruiken.
Als je van pittige chutney houdt, voeg dan 1 of 2 rode chilipepertjes toe aan het recept, voor extra pit.
Als je tomaten verbouwt en wat onrijpe groene tomaten hebt, maak dan een gemengde tomatenchutney en voeg wat gedroogd fruit toe voor extra zoetheid.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.