Roombotercitroenzandkoekjes
Roombotercitroenzandkoekjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
120 g Boter
300 g Bloem
150 g poedersuiker
50 g aardappelzetmeel
2 eieren
1 citroen
een snufje zout
Stap voor stap
Doe de boter en poedersuiker in de kom van de mixer.
Bevestig de garde en klop minimaal vijf minuten op snelheid 4 tot er een luchtig mengsel ontstaat.
Scheid de eiwitten en voeg ze rustig toe aan het deeg. Verlaag de snelheid en voeg de bloem en het zetmeel en vervolgens de geraspte citroenschil en een snufje zout toe.
Doe het deeg in een spuitzak met een spuitmond met groef.
Vorm de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak 15-18 minuten op 180 °C.
Laat de koekjes als ze klaar zijn afkoelen. Ze zijn enkele dagen in een metalen trommel te bewaren indien nodig.