Cold brew granita
Deze cold brew granita is de perfecte manier om af te koelen op een hete dag!
Cold brew granita
Deze cold brew granita is de perfecte manier om af te koelen op een hete dag!
Hulpmiddelen
Ingrediënten
700 ml Water
140 g versgemalen koffie
200 ml volle slagroom
1,5 eetlepels poedersuiker
30 g chocoladeschaafsel
Stap voor stap
Met dit recept maak je 4 granita's.
Maak cold brew-koffie, met je Cold Brew koffiezetapparaat of een cafetière.
Vul je vormpjes tot aan de vullijn met cold brew-koffie. Sluit met de deksels en vries ze gedurende minstens 12 uur in.
Neem je ijsvormen uit de vriezer, neem de ijspucks eruit en laat ze zo'n 10-15 minuten op kamertemperatuur komen totdat ze er glanzend uitzien.
Klop intussen de slagroom met de poedersuiker op snelheid 8 tot je er zachte pieken in kunt maken. Doe een lepel slagroom in de glazen.
Bevestig het schaafijsaccessoire aan de mixer. Laad de ijspucks erin en schaaf ijs op snelheid 10 zodat het in de glazen valt.
Doe er een lepeltje slagroom op en wat geraspte chocolade. Serveer direct.