Skip the navigation

Cold brew granita

KitchenAid Chef

Deze cold brew granita is de perfecte manier om af te koelen op een hete dag!

coldbrewgranita_thumbnail.jpg

Cold brew granita

KitchenAid Chef

Deze cold brew granita is de perfecte manier om af te koelen op een hete dag!

Hulpmiddelen

CoffeeMachine
StandMixer
IceShaver
Voorbereiden
10min
Rusten
12h
Totaal
12h10
Serveren
4
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

700 ml Water

140 g versgemalen koffie

200 ml volle slagroom

1,5 eetlepels poedersuiker

30 g chocoladeschaafsel

Stap voor stap

  1. Met dit recept maak je 4 granita's.

  2. Maak cold brew-koffie, met je Cold Brew koffiezetapparaat of een cafetière.

  3. Vul je vormpjes tot aan de vullijn met cold brew-koffie. Sluit met de deksels en vries ze gedurende minstens 12 uur in.

  4. Neem je ijsvormen uit de vriezer, neem de ijspucks eruit en laat ze zo'n 10-15 minuten op kamertemperatuur komen totdat ze er glanzend uitzien.

  5. Klop intussen de slagroom met de poedersuiker op snelheid 8 tot je er zachte pieken in kunt maken. Doe een lepel slagroom in de glazen.

  6. Bevestig het schaafijsaccessoire aan de mixer. Laad de ijspucks erin en schaaf ijs op snelheid 10 zodat het in de glazen valt.

  7. Doe er een lepeltje slagroom op en wat geraspte chocolade. Serveer direct.