Skip the navigation

Cookie dough-roomijs

KitchenAid Chef

Ben je op zoek naar het heerlijkste recept voor cookie dough dat er bestaat? Zoek dan niet verder.

cookiedoughicecream_thumbnail.jpg

Cookie dough-roomijs

KitchenAid Chef

Ben je op zoek naar het heerlijkste recept voor cookie dough dat er bestaat? Zoek dan niet verder.

Hulpmiddelen

StandMixer
IceCreamMaker
Voorbereiden
45min
Rusten
4h
Koken
20min
Totaal
5h5
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Gevorderd

Ingrediënten

30 g Bloem

60 g Boter

120 g bruine suiker

415 ml Volle melk

2 theelepels vanillepasta

60 g + extra for sprinkling chocoladestukjes

400 ml volle slagroom

90 g suiker

5 eierdooiers

Stap voor stap

  1. Verwarm het meel gedurende 45 seconden in de magnetron. Plaats de boter, 75 g bruine suiker in de mengkom van een mixer waaraan de platte menghaak met flexibele kant is bevestigd. Meng op snelheid 6 gedurende 1 minuut tot het mengsel romig is. Voeg 15 ml melk toe, de helft van de vanillepasta en het meel en meng op snelheid 4 totdat het één geheel vormt. Voeg chocoladestukjes toe en meng tot deze in het mengsel zijn opgenomen. Breng het mengsel over naar een bakblik, druk het aan en laat het 2 uur lang afkoelen in de koelkast. Snij het dan in grove stukken.

  2. Doe de resterende melk, volle room, kristalsuiker en 45 g bruine suiker in een steelpan. Verhit het mengsel op een middelhoog vuur en blijf het doorroeren, totdat de suiker is opgelost. Niet laten koken.

  3. Doe de eierdooiers in de kom van een mixer waaraan de draadgarde is bevestigd. Mix gedurende 2 minuten op snelheid 4.

  4. Terwijl de mixer draait, giet je langzaam 200 ml van het warme mengsel in de eieren. Giet het eimengsel terug in de steelpan en verwarm het op een middelhoog vuur, waarbij je roert met een houten lepel totdat het mengsel zo dik is als lichte, schenkbare custard. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Niet laten koken.

  5. Doe het ijsbeslag over in een luchtdicht diepvriesbakje en laat het helemaal afkoelen. Laat dit tot de volgende dag afkoelen in de koelkast.

  6. Bevestig de ijskoude KitchenAid IJsmachine op de mixer. Stel de mixer in op de snelheid Roeren en giet het koude ijsmengsel in de vrieskom terwijl de mixer draait. Laat de mixer het ijsmengsel gedurende 20 minuten roeren of tot het de consistentie van softijs heeft. Giet de helft van het ijsmengsel in een bewaarbak en voeg er de helft van de stukjes cookie dough aan toe. Druk ze in het roomijs. Voeg dan de andere helft van het roomijs toe en leg er een paar mooie stukken cookie dough bovenop. Bestrooi het nog met wat chocoladestukjes. Plaats het geheel nu 4 uur lang in het vriesvak of de vrieskist totdat het roomijs hard is geworden.