Corn chowder dikke maissoep
Corn chowder dikke maissoep
Hulpmiddelen
Ingrediënten
990 g bevroren, gele, zoete maïskorrels, ontdooid
360 ml groentebouillon
45 g rauwe, ongezouten cashewnoten
1 tbsp theelepel vers citroensap
3/4 theelepel fijngehakte verse tijm (2 takjes) (optioneel)
3/4 theelepel zeezout of meer naar smaak
1/2 theelepel theelepel uienpoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel theelepel kurkuma (optioneel)
Snufje cayennepeper (optioneel)
Stap voor stap
Doe 660 g maïs, bouillon, cashewnoten, citroensap, tijm (indien gebruikt), zout, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma en cayennepeper (indien gebruikt) in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel en stel het Adapti-Blend™ Soup-programma in.
Pureer totdat het toestel zichzelf uitschakelt. U kunt ook ongeveer 5 minuten pureren en de snelheid geleidelijk aan opvoeren van 1 tot 10.
Roer de overige maïs erdoor en laat een minuut rusten zodat de soep de maïs opwarmt. Breng op smaak met zout.
Serveer met een heel klein snufje cayennepeper of zwarte peper.
De soep komt heet uit de blender.