Crumble van rood fruit en vanilleroomijs
Heerlijke bessen gegarneerd met een boterige crumble en geserveerd met zelfgemaakt vanilleroomijs.
Crumble van rood fruit en vanilleroomijs
Heerlijke bessen gegarneerd met een boterige crumble en geserveerd met zelfgemaakt vanilleroomijs.
Hulpmiddelen
Ingrediënten
140 g bloem
100 g lichtbruine suiker
1 theelepel bakpoeder
115 g koude boter, in blokjes
g 500 bessen (frambozen, bramen, bosbessen, rode bessen)
ml 500 slagroom
500 ml lichte room
200 g basterdsuiker
1,5 theelepel vanille-extract
1 lichte room
Stap voor stap
Doe de bloem, het bakpoeder en 100 g lichtbruine suiker in de kom van de mixer/keukenrobot.
Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 30 seconden op snelheid 1.
Voeg koude boter toe en mix nog eens 90 seconden op snelheid 2.
Leg de bessen op een bakblik. Bestrooi met 1 eetlepel lichtbruine suiker.
Verkruimel het deeg over het fruit. Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 C of totdat de cake goudbruin is.
Vanilleroomijs: schenk de lichte room in de kom van de mixer/keukenrobot.
Voeg de slagroom en het vanille-extract toe.
Snijd de vanilleboon in de lengte doormidden en schraap de zaadjes van de gesneden kanten van elke helft van de boon. Doe in de kom. Mix op snelheid 1 gedurende 30 seconden.
Bevestig het roomijshulpstuk aan de mixer/keukenrobot (het roomijshulpstuk moet een nacht in de vriezer staan voordat deze wordt gebruikt). Zet de snelheidshendel op 1.
Schenk het roomijsmengsel in de ijskom en laat de mixer ongeveer 20 minuten draaien totdat het roomijs de textuur heeft van softijs.
Serveer direct of bewaar in de vriezer.
Serveer de crumble met een bolletje vanilleroomijs.