Skip the navigation

Cupcakes met koffieroom en walnoten

KitchenAid chef-kok

Deze cupcakes met koffieroom en walnoten smaken zoet en sterk: de droom van elke koffieliefhebber.

Import-Recipe - Coffee cream & walnut cupcakes

Cupcakes met koffieroom en walnoten

KitchenAid chef-kok

Deze cupcakes met koffieroom en walnoten smaken zoet en sterk: de droom van elke koffieliefhebber.

Hulpmiddelen

StandMixer
Sifter
Voorbereiden
15min
Koken
20min
Totaal
35min
Serveren
6
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

150 g zelfrijzend bakmeel

150 g boter, goed zacht

150 g lichtbruine suiker

3 eieren, groot

90 ml espresso, gekoeld

45 g walnoten, gehakt

12 helften walnoten (voor de decoratie)

400 g poedersuiker

200 g zachte boter

Stap voor stap

  1. Doe de boter, lichtbruine suiker, eieren, bloem en grootste hoeveelheid espresso in de kom van een mixer/keukenrobot.

  2. Bevestig de platte menghaak en mix gedurende 90 seconden op snelheid 2 tot een glad beslag.

  3. Voeg de gehakte walnoten toe en mix 30 seconden op snelheid 1.

  4. Plaats cupcakevormpjes in een muffinblik. Schep het mengsel in de vormpjes.

  5. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat volledig afkoelen.

  6. Voor het glazuur doe je de boter en espresso in de kom van een mixer/keukenrobot met daarop een platte menghaak.

  7. Bevestig de zeef met weegschaal.

  8. Zet de snelheidshendel op 2. Terwijl de boter en espresso in de kom worden gemengd, doe je de poedersuiker in de zeef.

  9. Begin de poedersuiker rechtstreeks in de kom met boter en espresso te zeven. Blijf mengen tot alles goed is gemengd. Schraap indien nodig langs de zijkanten van de kom.

  10. Doe de botercrème in een spuitzak met een grote ronde spuitmond.

  11. Spuit botercrème op alle cupcakes en decoreer ze met een halve walnoot.

JAN25 - D2C PDP banner - Winter Sale

Wintersale