Curry met aardappelen bloemkool en sperzieboontjes
Curry met aardappelen bloemkool en sperzieboontjes
Hulpmiddelen
Ingrediënten
2 theelepels druivenpit- of ev-olijfolie
300 g in stukjes gesneden, gele ui
2 lepels fijngehakte knoflook (6 middelgrote tenen)
1 ½ theelepels zeezout
1 ongezouten, in stukjes gesneden bliktomaten
70 g rauwe, ongezouten cashewnoten
2 lepels fijngesneden verse gember (stukje van 2,5 cm)
1 lepel citroensap of meer naar smaak
1 theelepel garam masala
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kurkuma
theelepel cayennepeper
1 theelepel poeder van gele mosterd
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kaneelpoeder
480 ml gefilterd water of meer
320 g geschilde en in stukjes gesneden aardappels
210 g kleine bloemkoolroosjes
250 g in stukjes gesneden sperzieboontjes (stukjes van 2,5 cm)
10 g fijngehakte verse koriander
Stap voor stap
Verwarm de olie in een bakpan op een middelmatig vuur en laat de ui en knoflook met 1/4 theelepel zout in ongeveer 5 minuten zacht en glazig worden totdat ze bruin worden.
Laat langzaam afkoelen.
Doe het uienmengsel, de bliktomaten en het sap, de cashewnoten, gember, citroensap, garam masala, komijn, kurkuma, cayennepeper, mosterd, koriander, kaneel en 1 theelepel zout in de mengbeker van de KitchenAid® Power Plus®-blender.
Sluit het deksel en pureer 30 tot 60 seconden op snelheid 10 totdat het mengsel glad en romig is.
Doe het mengsel in een grote pan en zet op een middelgroot vuur.
Roer een minuut totdat het mengsel opborrelt en geurig wordt.
Voeg de in stukjes gesneden aardappels toe en laat 15 minuten koken.
Roer ongeveer om de minuut om het mengsel niet aan te laten koeken en voeg 60 ml van het gefilterde water (of meer) toe als dit nodig is als het mengsel indikt en aankoekt.
Voeg de bloemkool en de sperzieboontjes toe en laat nog 30 minuten sudderen. Voeg indien nodig de rest van het gefilterde water toe.