Skip the navigation

Currysoep met geroosterde bloemkool

KitchenAid chef-kok

Heerlijk romige, kruidige soep met kokosmelk.

Import-Recipe - Roasted cauliflower and curry soup

Currysoep met geroosterde bloemkool

KitchenAid chef-kok

Heerlijk romige, kruidige soep met kokosmelk.

Hulpmiddelen

Blender
Voorbereiden
10min
Koken
1h
Totaal
1h10
Serveren
2
Moeilijkheidsgraad
Makkelijk

Ingrediënten

1 tomaten

150 g bloemkoolroosjes

1/8 ui

1 teen knoflook

1/2 eetlepel olijfolie

150 ml water

100 ml kokosmelk

1/2 bouillonblokje

1/2 eetlepel rode currypasta

1/4 theelepel kurkuma

1 cm verse gemberwortel

1/2 eetlepel verse koriander (als garnering)

Stap voor stap

  1. Snijd de tomaten doormidden. Leg de bloemkool, tomaten, ui en knoflook op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.


  2. Doe het water, de kokosmelk, het bouillonblokje, de groenten, de currypasta, de kurkuma en de gemberwortel in de kan van een blender. Schakel de soepstand in en laat het programma lopen totdat het klaar is.


  3. Doe de soep in kommen en garneer met een scheutje kokosmelk en verse koriander.