Dahl
Dahl
Hulpmiddelen
Ingrediënten
1 grote ui
1.5 knoflookteentjes, gepeld
2 2 groene chilipepers
1.5 cm gember, geschild
1.5 eetlepels olijfolie
1.5 eetlepels gemalen komijn
3/4 theelepels gemalen koriander
1/2 theelepels kurkuma
2/3 eetlepels tomatenpuree
350 ml kippenbouillon
350 g groene linzen uit blik (uitgelekt gewicht), afgespoeld
verse koriander, als garnering
Stap voor stap
Doe de ui, knoflook, chilipeper en gember in de kom van de cookprocessor met het MultiBlade-mes. Druk de pulseerknop in en houd deze 10 seconden lang ingedrukt. Vervang het Multiblade-mes door de StirAssist-menger en voeg de olie, komijn, koriander en kurkuma toe. Selecteer 'STEW P7' en druk op de startknop.
Voeg na Stap 1 de tomatenpuree, de kippenbouillon en de linzen toe en druk vervolgens op start om Stap 2 te activeren
Voeg na Stap 2 zout en peper toe en druk op de startknop om Stap 3 te activeren. Dien de dahl heet op, gegarneerd met wat verse korianderblaadjes.
De linzendahl kan op zichzelf worden geserveerd als een warme lunch of met rijst of naanbrood om een meer vullend diner te maken.
In plaats van de dahl met koriander te garneren, kun je deze ook bestrooien met wat gebakken kerrieblaadjes.
Deze dahl is medium pittig, maar als je liever een milde versie maakt, kun je de dahl serveren met een beetje yoghurt.
Edd is een professionele bakker, foodschrijver en tv-persoonlijkheid. Na zijn studie politicologie aan de universiteit ging Edd aan de slag in het bankierswezen, maar hij had er geen plezier in. Nadat hij in 2010 de originele serie van het populaire BBC-programma 'The Great British Bake Off' had gewonnen, heeft hij dus de kans gegrepen om zijn passie voor het bakken te volgen. Sinds het programma is hij bij verschillende tv-programma's te gast geweest en zijn recepten verschijnen regelmatig in populaire Engelse foodmagazines. In 2013 runde Edd een pop-upbakkerij bij Fortnum and Mason, waar hij zijn favoriete recepten uit zijn boeken maakte. Hij heeft twee boeken geschreven: 'The Boy Who Bakes', uitgegeven in 2011 en 'Say It With Cake' in 2012.